Winterweer houdt Lenniksestraat een week langer open

Vrijdag 15 maart 2013 — Volgens de oorspronkelijke planning zou Aquafin op maandag 18 maart starten met de rioleringswerken in de Lenniksestraat in Gooik. Het winterweer van de voorbije dagen heeft deze planning echter in de war gestuurd. “De werken zullen vermoedelijk een week later starten, maar alles hangt af van de weersomstandigheden volgende week”, aldus Marleen Verdoodt, projectmanager van Aquafin. “Eerst moet de Strijlandstraat afgewerkt zijn met een toplaag asfalt. Asfalteringswerken dienen echter in droge omstandigheden uitgevoerd te worden. Als het de hele week droog blijft, kan dit gebeuren op 21 en 22 maart, zodat de werken in de Lenniksestraat de week daarop kunnen starten. Maar als het regent schuift de planning opnieuw op.”

Van zodra de werken in de Lenniksestraat starten, treedt een nieuw omleidingsplan in voege. Marleen Verdoodt: “Het doorgaand verkeer richting Oetingen zal omgeleid worden via de Ninoofsesteenweg, Hoevestraat en Heerbaan. Verkeer richting Lennik- Gooik kan omrijden via de Warandestraat, Vierbergenstraat en Kesterweg.”

Het einde van de werken in de Lenniksestraat is voorzien tegen half juni. Inmiddels starten de nutsbedrijven met de nodige aanpassingswerken in de Zwartschaapstraat, zodat de rioleringswerken aansluitend op die in de Lenniksestraat kunnen starten. In augustus/september tenslotte zal er nog gewerkt worden in de Ninoofsesteenweg ter hoogte van de Lenniksestraat. Tijdens die werken zullen tijdelijke verkeerlichten zorgen voor een vlotte doorgang van het verkeer.

Marleen Verdoodt Aquafin