Werken Vermeeschlaan breiden uit

Dinsdag 30 april 2013 — De rioleringswerken die Aquafin momenteel uitvoert in de Magdalena Vermeeschlaan in Hove verlopen volgens schema. Dat betekent dat vanaf donderdag 2 mei gestart wordt met de werken in het gedeelte tussen de Fazantenlaan en de Lintsesteenweg. Daardoor is de hele Vermeeschlaan tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

“Deze fase zal ongeveer vier maanden duren” weet Min Huet, projectmanager van Aquafin. “Gedurende die periode wordt het doorgaand verkeer omgeleid via de Leon Dumortierstraat – Geelhandlaan – Parklaan. We trachten de  woningen zo veel mogelijk bereikbaar te houden voor plaatselijk verkeer, maar tijdens de werkuren zal dit met momenten zeer moeilijk zijn. Om de onderbroken zone te bereiken, wordt er tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld in de M. Vermeeschlaan, vanuit de Lintsesteenweg richting Fazantenlaan. Op die manier blijft ook de vogeltjeswijk bereikbaar. De wijk aan de andere zijde van de Vermeeschlaan is gedurende de werken te bereiken via de Lege Veldkantlaan. De straten Kleinmijlveld en Beukenlaan ten slotte zijn te bereiken via de Parklaan.”

Naast de omleidingen voor het gemotoriseerd verkeer, houdt Aquafin ook rekening met de zwakke weggebruiker. Min Huet: “Doorgaand fietsverkeer wordt omgeleid via Kleinmijlveld, Diependaele, Wanninckhove, Lege Veldkantlaan en Eglantier. Ter hoogte van de werkzone komt er een oversteekplaats richting Patrijzenlaan.”

Tot slot zullen ook de lijnen 53 en N32 van De Lijn tijdelijk omgeleid worden. Meer info over de gewijzigde haltes kan u vinden op de website van De Lijn www.delijn.be en van de gemeente Hove www.hove.be.