Werken Molenstraat van start

Woensdag 8 mei 2013 — Op maandag 13 mei starten, enkele weken later dan gepland, de rioleringswerken in de Molenstraat in Herzele. Vanaf maandag zal er tot het einde van de werken geen doorgaand verkeer meer toegelaten zijn.

Volgens Gertjan Winten, projectmanager van Aquafin, was de strenge winter de belangrijkste oorzaak van de vertraging: “De start van het project, waarmee het afvalwater van ongeveer 250 inwoners aangesloten zal worden op het waterzuiveringsnetwerk, was eigenlijk voorzien in maart, maar door de aanhoudende vrieskou is de planning opgeschoven. Dat betekent dat de bouw van het pompstation nu tegelijk met de werken in de openbare weg zal gebeuren. De planning voor de Molenstraat is slechts met enkele weken vertraagd, zodat er vanaf maandag geen ontkomen meer aan is. Dan zal de Molenstraat afgesloten worden voor alle doorgaand verkeer. Tot het einde van de werken is er een omleiding voorzien. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk maar tijdens de werkuren zal ook dit op bepaalde momenten moeilijk of onmogelijk zijn.”

Om de woningen maximaal bereikbaar te houden, heeft Aquafin de werf in de Molenstraat opgesplitst in twee fasen. Gertjan Winten: “De eerste fase loopt van de Ter Erpenbeek tot huisnummer 28. We schatten ongeveer 3 maanden nodig te hebben om in deze fase nieuwe riolering te leggen. Na het aanbrengen van de riolering voorzien we een steenslagverharding, zodat de weg toch min of meer berijdbaar is. De asfaltering zal gebeuren na de aanleg van de riolering en huisaansluitingen, van de Ter Erpenbeek tot huisnummer 28 . Het aanleggen van de asfalt en verdere afwerking van de wegenis zal ongeveer een 2-tal maanden in beslag nemen. Voor de daaropvolgende fase vanaf huisnummer 23 tot aan de molen  rekenen we op een termijn van nog eens 4 maanden. Dat betekent dat tegen begin 2014 alle werken achter de rug zullen zijn.”