Volgend jaar rioleringswerken in Haacht

Vrijdag 24 juni 2016 — In 2017 zullen Aquafin en de gemeente Haacht rioleringswerken uitvoeren in de gemeente. Na uitvoering van deze werken zal het afvalwater van 1.405 inwoners bijkomend verzameld en gezuiverd worden in de RWZI van Boortmeerbeek.

“Aquafin voorziet in de aanleg van een verzamelriool voor de opvang en transport van het vuile water tussen het kruispunt Grote Baan en A. De Spoelberchlaan”, vertelt Marianne Verhaert, projectmanager bij Aquafin. “Daarnaast leggen we een gescheiden stelsel aan in Korte Weg, Pleinkensstraat en een gedeelte van A. De Spoelberchlaan en worden er drie overstorten en een nooduitlaat gebouwd. De bestaande leidingen blijven behouden om het regenwater op te vangen. Tot slot worden nieuwe fietspaden aangelegd in het deel van de Neerstraat waar de riolering wordt vervangen.”

Het Vlaamse Gewest heeft het technisch plan voor dit project goedgekeurd. De vereiste stedenbouwkundige worden op korte termijn aangevraagd. De werken zelf zullen dus pas binnen één tot anderhalf jaar starten. Meer info over de timing en fasering krijgt u tijdens de infoavond. Deze gaat door op dinsdag 28 juni om 20u in dienstencentrum Den Breughel, Wespelaarsesteenweg 85 in Haacht. 

Vincent Nuytemans Aquafin