Volgend jaar rioleringswerken in Bekkevoort

Maandag 10 oktober 2016 — In de tweede helft van 2017 zullen Aquafin en de gemeente Bekkevoort riolerings- en wegenwerken uitvoeren in de gemeente. Met dit project wil Aquafin het afvalwater van meer dan 500 inwoners uit Wersbeek verzamelen en transporteren naar de nog te bouwen rioolwaterzuiveringsinstallatie naast de Provinciebaan. In de toekomst zal ook het afvalwater van Molenbeek langs deze weg vervoerd worden. In totaal zal het dan over het afvalwater van zo’n 1.000 inwoners gaan.

“Aquafin voorziet de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel”, vertelt Peter Gillis, projectmanager bij Aquafin. “Dit betekent dat het afvalwater gescheiden van het regenwater zal worden opgevangen. Het propere regenwater wordt aangesloten op de bestaande en nieuwe grachten, die op vraag van de Provincie worden aangepast als buffergrachten. Om dit te realiseren, zal Aquafin een afvalwaterleiding aanleggen langs de Halensebaan vanaf het kruispunt met de Oude Tiensebaan tot aan de Provinciebaan N29. Ook in het centrum van Wersbeek zal er gewerkt worden in de Processiestraat.”

De gemeente Bekkevoort grijpt het project aan om veilige fietspaden langs het tracé aan te leggen en voorziet een veiligere inrichting van het kruispunt Halensebaan/Oude Tiensebaan.

De vereiste vergunningen worden momenteel aangevraagd. De werken zullen vermoedelijk midden 2017 starten. Meer info over de timing krijgt u tijdens de infoavond. Deze gaat door op donderdag 13 oktober om 19u30 in zaal Mardijk, Halensebaan 100d in Wersbeek (Bekkevoort). 

Peter Gillis Projectmanager
Veerle Boey Adviseur communicatie