Verbindingsriolering sluit 200 inwoners extra aan op waterzuivering

Dinsdag 30 april 2013 — Eind deze maand start Aquafin, in samenwerking met de stad Scherpenheuvel-Zichem, het project “Verbindingsriolering Bredestraat”. Via dit project wil de Vlaamse waterzuiveringsmaatschappij het afvalwater van bijna 200 inwoners bijkomend aansluiten op de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Wolfsdonk. Aquafin en de stad organiseren op donderdag 2 mei 2013 om 19.30u een infoavond over de werken.

“We gaan een verbindingsriolering aanleggen in de Bredestraat, vanaf de Tussenstraat tot aan de Testeltsesteenweg”, verduidelijkt projectmanager Wim Cheroutre alvast. “Deze nieuwe leiding wordt dan aangesloten op de collector – een verzamelriool zeg maar – die enkele jaren geleden werd aangelegd. Die vangt het afvalwater van het centrum van Averbode op en brengt het naar de zuiveringsinstallatie. Naast onze werken zal ook Scherpenheuvel-Zichem van de gelegenheid gebruik maken om rioleringswerken uit te voeren. Zo zal de stad een gescheiden rioleringsstelsel met een aparte afvoer voor regen- en hemelwater aanleggen in de Tussenstraat en in het overige deel van de Bredestraat, tot aan de Mortelbroekstraat”, schetst de projectmanager van Aquafin het volledige project.     

De werkzaamheden zullen ongeveer een jaar duren. “We werken in verschillende fases om zo de woningen maximaal bereikbaar te houden”, schetst de projectmanager de planning van het project. “Eind mei beginnen de werken in de Bredestraat, vanaf de Testeltsteenweg tot de Tussenstraat. Een half jaar later ongeveer begint de tweede fase en verplaatsen de werken zich naar het stuk tussen de Tussenstraat en de Mortelbroekstraat. Ook deze fase zal ongeveer een half jaar duren. De derde fase starten we op rond september. Dan beginnen namelijk de aanpassingswerken aan de bestaande gracht en worden er bergingsschotten geplaatst. Tegen juni 2014 hopen we alles af te ronden”, besluit de projectmanager.

Aquafin, de stad Scherpenheuvel-Zichem en de betrokken partners nodigen alle buurtbewoners uit om de infoavond bij te wonen. Deze gaat door in zaal Familia (Prelaatstraat 26 te 3271 Averbode) op donderdag 2 mei om 19.30u.