Vanaf 17/9 werken op Meerhoutsebaan-Olmsebaan in Balen en Meerhout

Donderdag 13 september 2018 — Op maandag 17 september start Aquafin met werken op de Meerhoutsebaan-Olmsebaan ter hoogte van de grens van de gemeenten Balen en Meerhout. Met dit project wil Aquafin het afvalwater van Balen dat nu nog in de grachten belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Via dit netwerk zal het uiteindelijk terechtkomen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Mol. Het gaat om het afvalwater van ongeveer 200 inwoners dat bijkomend zal worden opgevangen en gezuiverd. Tegelijkertijd met deze werken voorziet de gemeente Balen een nieuw fietspad langs beide zijden van de weg vanaf de brug ter hoogte van het kanaal tot aan de grens met Meerhout.

“Op maandag 17 september starten we met het rooien van de bomen langs de weg en wordt de werf bouwrijp gemaakt”, vertelt Elly Deman, projectmanager van Aquafin. “Daarna is het de beurt aan de nutsbedrijven Eandis, Pidpa, Proximus en Telenet. Zij zullen vanaf oktober tot begin januari 2019 hun leidingen verplaatsen en/of vernieuwen. Vanaf november 2018 kunnen de riolerings- en wegeniswerken door Aquafin starten. Eerst zullen er enkele plaatselijke aanpassingen gebeuren op het grondgebied van de gemeente Meerhout. Vanaf half januari verhuizen de rioleringswerken naar grondgebied Balen. We vermoeden dat het volledig project tegen oktober 2019 klaar zal zijn. Tijdens de werken - vanaf 17 september 2018 tot oktober 2019 - wordt het doorgaand verkeer omgeleid via Schoolstraat, Olmense Markt, Dijk, Olmensebaan, Molsesteenweg, Molderdijk, Zuiderring, Borgerhoutsedijk, Molsebaan, Molenstraat, Violetstraat, Beerstraat, Schoolstraat, Borgerhout en Burgemeester Adriaensenlaan en omgekeerd.

In november 2018 zijn ter hoogte van het kruispunt Olmsebaan-Rooiaarde ook nog enkele aanpassingen voorzien in de fietspaden. Het kruispunt Olmsebaan-Rooiaarde blijft tijdens de werken wel toegankelijk voor het doorgaand verkeer.”