Rioleringswerken Rotselaarsebaan starten op maandag 20 oktober

Vrijdag 17 oktober 2014 —  

Vanaf maandag 20 oktober wordt de Rotselaarsebaan in Holsbeek volledig afgesloten voor alle verkeer tussen de E314 en de dorpskern. Aquafin start ter hoogte van de verkeerspoort met de aanleg van nieuwe riolering. “Met deze werken wil Aquafin het afvalwater van Holsbeek dat nu nog in de Leibeek belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Het gaat om het afvalwater van ongeveer 400 inwoners dat bijkomend zal worden opgevangen en gezuiverd.”, licht projectmanager Joan Deckers toe.

De gemeente Holsbeek maakt van de rioleringswerken gebruik om aansluitend de wegenis te vernieuwen. Met onder andere de aanleg van een verhoogd kruispunt en (deels) gescheiden fietspaden wil de gemeente bovendien ook de verkeersveiligheid verbeteren.

 

Omleidingen:

  • Vanaf maandag 20 oktober kan het verkeer komende van E314 niet meer via afrit 21 (Rotselaar-Holsbeek) richting Holsbeek rijden. U neemt best de naastliggende afritten Kessel-Lo of Aarschot. Het verkeer vanuit Holsbeek richting E314 wordt omgeleid via de Leuvensebaan, Kesseldallaan en het Vuntcomplex.
  • Het verkeer vanuit Holsbeek richting Rotselaar wordt omgeleid via de Leuvensebaan, Pleinstraat en Aarschotsesteenweg.
  • Voor fietsers is een veilige alternatieve route voorzien langs de Verhaegenstraat, achter de voetbalterreinen door.

 

“De onderbreking zal zeker tot eind 2014 duren. We hopen de werken tegen dan grotendeels beëindigd te krijgen met een openstelling voor het verkeer in januari”, zegt projectmanager Joan Deckers. “Veel zal afhangen van de weersomstandigheden. Na de werken in Rotselaarsebaan, starten we met de rioleringswerken in de Gebroeders Van Tiltstraat en een gedeelte van de Leuvensebaan.”

 

- einde persbericht –

 

Meer informatie over dit project?

www.aquafin.be > werken in uw gemeente > Holsbeek > 21882A: VBR Leuvensebaan

Joan Deckers 0486 18 73 13 at projectmanager Aquafin
Veerle Boey 0498 45 52 89 at Aquafin