Rioleringswerken nabij bibliotheek hervatten

Vrijdag 15 november 2013 — De werf naast de bibliotheek in Duffel heeft bouwheer Aquafin al flink wat kopzorgen bezorgd. Begin september legde aannemer Huijbregts de boeken neer, waardoor Aquafin op zoek moest naar een kandidaat-overnemer voor de werf. Tot overmaat van ramp scheurde de bestaande persleiding, waardoor de bibliotheek ernstige schade opliep en er nu een noodleiding over het voetpad naar Duffel-West loopt. Hoewel het incident niets met de werf te maken heeft, is Aquafin toch opgelucht dat aannemer DCA de werken wil verderzetten.

“Volgende week woensdag zal onze nieuwe aannemer zijn bemaling plaatsen, zodat de week daarop de eigenlijke graafwerken terug kunnen starten”, weet Joan Deckers, projectmanager van Aquafin. “Rekening houdend met de winter die voor de deur staat, is het zeer waarschijnlijk dat de weersomstandigheden de werf nog wat kunnen vertragen. Als er weinig weerverlet is, kan DCA afronden begin maart, in het andere geval voorzien we het einde van de bouwwerken tegen april. De grootste hinder voor de omgeving is dan achter de rug, dus ook de bovengrondse noodleiding zal tegen dan verdwenen zijn. Vanaf april zullen we nog de pompen in het pompstation vervangen. De doorvoer van afvalwater zal gedurende die tijd verzekerd blijven door noodpompen buiten het gebouw.”

De bib blijft inmiddels toegankelijk via de tijdelijke trap. Van zodra de definitieve trap geplaatst is, zal de aannemer starten met de aanleg van het oprijvlak voor mindervaliden. Toch zal de hinder pas volledig achter de rug zijn als ook de asfaltverharding geplaatst is en de noodpompen verwijderd zijn.