Rioleringswerken in Retie

Donderdag 12 november 2015 — Aquafin en de gemeente bereiden momenteel een rioleringsproject voor in verschillende straten in Retie. Doel van het project is het afvalwater van ongeveer 200 inwoners bijkomend aan te sluiten op de riolering. Dit afvalwater komt nu nog rechtstreeks in de omliggende grachten terecht.

“Vanaf ’t Vossekot in Geenend wordt richting Duinberg, een deel van Duinkerken en vervolgens in de Zavelstraat een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd”, legt Elly Deman, projectmanager van Aquafin uit. “Dit betekent dat het afvalwater gescheiden van het regenwater zal worden opgevangen. Ook Wenen, Wildeman en het deel van Duinkerken tot aan de Pontfortsedijk worden aangepakt. De eigenaars van de woningen langs het traject moeten hun regenwater eveneens afkoppelen van de riolering. Door regen- en afvalwater gescheiden af te voeren, vergroot o.a. de efficiëntie van het waterzuiveringsproces.”

De werken zullen vermoedelijk eind 2016 starten. Momenteel worden de vereiste stedenbouwkundige en andere vergunningen aangevraagd. De gemeente Retie, Aquafin en de betrokken projectpartners zullen de werken verder toelichten op een infoavond die doorgaat op dinsdag 17 november 2015 om 19u30 in GC Den Dries in Retie.

Vincent Nuytemans Aquafin