Rioleringswerken gepland in Jesserenstraat in Borgloon

Vrijdag 7 september 2018 — Aquafin bereidt momenteel rioleringswerken voor in de Jersserenstraat in Borgloon. Met dit project wil Aquafin het afvalwater van ongeveer 350 inwoners uit Borgloon Jesseren, dat vandaag nog rechtstreeks in Marmelbeek en Sint Annabeek belandt, aansluiten op het rioleringsnet.

“Om dit te realiseren, zullen we vanaf de Sint Annabeek tot aan het kruispunt met de Broekstraat een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen”, vertelt Dirk Nevelsteen, projectmanager bij Aquafin. “Dit betekent dat het afvalwater gescheiden van het regenwater zal worden opvangen. Infrax neemt het deel vanaf de Broekstraat tot de Marmelbeek voor zijn rekening. Het afvalwater zal uiteindelijk terecht komen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Borgloon Jesseren. Het propere regenwater wordt aangesloten op de bestaande waterlopen. Regenwater is relatief proper en hoeft niet gezuiverd te worden. In de riolen en op de zuiveringsinstallatie neemt het alleen maar plaats in die bedoeld is voor huishoudelijk afvalwater.”

De gemeente Borgloon zal tegelijk met de rioleringswerken ook nieuwe voetpaden aanleggen in de Jesserenstraat.

Het Vlaamse Gewest heeft het technisch plan voor dit project goedgekeurd. De vereiste vergunningen worden nu aangevraagd. De werken zelf zullen vermoedelijk in het voorjaar van 2019 starten.

Meer info over de timing van dit project krijgt u tijdens de infoavond. Deze vindt plaats op maandag 10 september om 19.30 uur in de voetbalkantine van K.F.C. Sparta Kolmont, Broekstraat 6A in Borgloon.