Rioleringswerken gepland in de Keistraat in Diepenbeek

Aquafin bereidt momenteel rioleringswerken voor in de Keistraat, Katteweidelaan en Reitje in Diepenbeek.

Maandag 4 december 2017 — Aquafin bereidt momenteel rioleringswerken voor in de Keistraat, Katteweidelaan en Reitje in Diepenbeek. Met dit project wil Aquafin het afvalwater van ongeveer 400 inwoners, dat vandaag nog rechtstreeks in de Keibeek belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Na deze werken zal de waterkwaliteit van de Keibeek er sterk op vooruit gaan.

“Om dit te realiseren, zullen we in de Keistraat (tussen Oude Baan en Katteweidelaan) en een deel van de Katteweidelaan en Reitje een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen”, vertelt Kelly Adriaensen, projectmanager bij Aquafin. “Dit betekent dat het afvalwater gescheiden van het regenwater zal worden opvangen. Het afvalwater wordt aangesloten op de riolering in de Oude Baan en zal zo uiteindelijk terecht komen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Hasselt. Het propere regenwater wordt aangesloten op de Keibeek. Regenwater is relatief proper en hoeft niet gezuiverd te worden. In de riolen en op de zuiveringsinstallatie neemt het alleen maar plaats in die bedoeld is voor huishoudelijk afvalwater.”

Het Vlaamse Gewest heeft het technisch plan voor dit project goedgekeurd. De vereiste vergunningen worden nu aangevraagd. De werken zelf zullen vermoedelijk in de tweede helft van 2018 starten.

Meer info over de timing van dit project krijgt u tijdens de infoavond. Deze vindt plaats op donderdag 7 december om 19.30 uur in zaal De Kei, Keistraat 26 in Diepenbeek.