Renovatiewerken aan riolering in Diestersteenweg

In de Diestersteenweg tussen woning nr. 98 en 171 is er schade aan de riolering van Aquafin die dringend hersteld moet worden. Voorlopig is er verkeerssignalisatie aangebracht aan de liggingszone van de riolering om bijkomende schade te vermijden.

De herstelling van de riolering zal gebeuren door een buis in buis renovatietechniek. Hierbij zal er in de bestaande rioleringsbuis een nieuwe buis worden ingebracht. Op deze nieuwe riolering zal ook het afvalwater van de huizen aangesloten worden.

De voorbereidende werken en werfinrichting zijn voorzien op vrijdag 12 juni 2015. De werken starten op maandag 15 juni 2015 en zijn vermoedelijk nog voor het bouwverlof in juli beëindigd.

Om deze werken te kunnen uitvoeren is het noodzakelijk om het rijvak richting Maaseik volledig af te sluiten voor het doorgaand verkeer. Er zal een signalisatie met verkeerslichten worden ingesteld aan het begin en einde van de werfzone om beurtelings doorgaand verkeer toe te laten. Fietsers kunnen het fietspad langs de oneven woningzijde van de Diestersteenweg gebruiken.

Heeft u nog vragen over de uitvoering van dit project, dan kan u alle werkdagen tussen 8u en 19u terecht bij het contactcenter van Aquafin op het nummer 03 450 45 45 of via mail contact@aquafin.be. Bij noodgevallen kan je buiten de werkuren en in het weekend gebruik maken van het gratis noodnummer: 0800 16 603

Marleen Verbeeck

Studieverantwoordelijke

Ronny Collet

Projectmanager

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Aquafin

Een sterke partner voor het Vlaamse Gewest

Aquafin is partner van het Vlaamse Gewest voor de uitbouw, financiering en de exploitatie van de rioolwaterzuiveringsinfrastructuur in Vlaanderen. We vangen het huishoudelijke afvalwater van de gemeentelijke riolen op in verzamelriolen en voeren het naar zuiveringsinstallaties, waar het wordt behandeld volgens de Europese en Vlaamse normen.

De kosten voor de uitgevoerde infrastructuurwerken en de werkingskosten van Aquafin worden via de drinkwatermaatschappijen gedeeltelijk doorgerekend aan de drinkwaterverbruiker. Hiermee volgt het Vlaamse Gewest het ‘de vervuiler betaalt’-principe, dat door Europa aangemoedigd wordt. Het saldo wordt aan de drinkwatermaatschappijen betaald via een werkingstoelage uit het Minafonds.

Aquafin staat voor een goed beheer van de zuiveringsinfrastructuur en een sterk vermogen tot innovatie. Zo liggen methodologieën van Aquafin aan de basis van de gebiedsdekkende uitvoeringsplannen, die duidelijk aangeven op het gemeentelijke grondgebied welke infrastructuur er wanneer door het gewest of door de gemeente moet worden voorzien. Door zijn opgebouwde knowhow en jarenlange ervaring is Aquafin ook een gegeerde partner in binnen- en buitenlandse onderzoeksprojecten, gericht op de implementatie van de Europese kaderrichtlijn Water. De kennis die Aquafin zo verwerft, komt ten goede aan het Vlaamse Gewest en de gemeenten. Met onderzoek en innovatie werken we bovendien aan oplossingen voor hedendaagse en toekomstige maatschappelijke uitdagingen, bijvoorbeeld door de recuperatie van energie en grondstoffen uit afvalwater.


Producten en diensten buiten de overeenkomst met het Vlaamse Gewest

Voor de Vlaamse gemeenten

Aquafin biedt zijn diensten ook aan voor de uitbouw en het beheer van het gemeentelijke stelsel.  Steden en gemeenten kunnen rechtstreeks met Aquafin samenwerken of instappen in samenwerkingsverbanden die Aquafin heeft met drinkwatermaatschappijen Water-link, Pidpa en De Watergroep (Riopact).

Rekening houdend met intensere buien en lange droogteperiodes door de klimaatverandering, voorzien gemeenten ook best een plan voor optimale infiltratie, buffering en afvoer van regenwater. Aquafin maakt op maat van de gemeente een hemelwater- en droogteplan waarin het concrete maatregelen voorstelt om slim om te gaan met water.

Voor de industrie in Vlaanderen en buitenlandse partners
Aquaplus NV, het dochterbedrijf van Aquafin, richt zich op de noden van de industrie om aan de Europese richtlijnen te voldoen. Bedrijven kunnen bij Aquaplus terecht voor studies en consulting, ontwerp-, bouw- en exploitatieopdrachten en rioolbeheer.


 

Neem contact op met

Dijkstraat 8 2630 Aartselaar

03 450 47 56

redactie@aquafin.be

www.aquafin.be