Nieuwe riolering voor Oude Baan

Vrijdag 5 april 2013 — Binnenkort start Aquafin in samenwerking met de gemeente Herselt wegenwerken om de riolering in de Oude Baan te vervangen door een nieuw gescheiden rioleringsstelsel. Het Vlaamse waterzuiveringsbedrijf geeft samen met de betrokken partners op maandag 8 april 2013 meer tekst en uitleg over deze werken op een infoavond.

“De riolering in de Oude Baan is in slechte staat en zal vervangen worden door een gescheiden stelsel dat het afvalwater naar de waterzuiveringsinstallatie voert en het regenwater apart opvangt en naar de Grote Nete brengt”, schetst Wim Verhelst, projectmanager bij Aquafin, de werken. “De gemeente neemt de heraanleg van het wegdek voor haar rekening en zal langs beide kanten van de Oude Baan fietssuggestiestroken voorzien”.

De werken starten begin mei en zullen een tiental maanden duren. “Om de woningen van de bewoners maximaal bereikbaar te houden, wordt er in twee fasen gewerkt” legt de projectmanager uit. “We beginnen met het stuk riolering van aan de Kaaistraat tot de Berglaan. In een tweede fase werken we dan verder van de Berglaan tot net voor de Drie Eikenstraat.”

Met het project “Renovatie riolering Oude Baan” willen de projectpartners in de eerste plaats zorgen dat de verouderde riolering van de Oude Baan, die zich momenteel in slechte staat bevindt, vervangen wordt door een nieuw waterafvoersysteem. Daarnaast zal de scheiding van regen- en afvalwater ook het rendement van de zuiveringsinstallatie verbeteren. “Door het regenwater apart af te voeren, wordt de rioolwaterzuiveringsinstallatie immers minder belast. Het water dat op de installatie toekomt, is dan minder verdund, waardoor het zuiveringsproces makkelijker verloopt en het afvalwater beter verwerkt kan worden”, legt de projectmanager uit.

Het gemeentebestuur, Aquafin en de betrokken partners nodigen alle buurtbewoners uit voor een infoavond, waarop meer informatie gegeven zal worden over de concrete timing en de fasering van de werken. Deze infoavond gaat door op maandag 8 april 2013 om 19.00 uur in Bovenzaal Bergom, Hoge Dreef 1 in 2230 Herselt.