Nieuw wegdek en nieuwe riolering voor Westerlosesteenweg in Herselt

Binnenkort krijgt de Westerlosesteenweg in Herselt vanaf het kruispunt met de Provinciebaan tot het kruispunt met de Berglaan een grondige opknapbeurt. Aquafin zal de bestaande riolering, die in slechte staat is, vervangen door een gescheiden stelsel voor afvalwater en regenwater. Tegelijkertijd zal het Agentschap Wegen en Verkeer ook het wegdek vernieuwen.

“Naast de Westerlosesteenweg wordt ook de Kaaistraat in Herselt aangepakt”, vertelt Lana Denisse, projectmanager bij Aquafin. “In zowel de Westerlosesteenweg als de Kaaistraat wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Dit betekent dat het afvalwater gescheiden van het regenwater zal worden opgevangen. Het afvalwater zal uiteindelijk terecht komen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Westerlo. Het propere regenwater wordt aangesloten op bestaande en nog te ontwikkelen grachten.”

De vereiste vergunningen worden momenteel aangevraagd. De werken zullen vermoedelijk eind 2017 starten. Meer info over de timing krijgt u tijdens de infoavond. Deze gaat door op donderdag 16 februari om 19u00 in zaal Bergom, Hoge Dreef 1 in Herselt. 

Contacteer ons

Veerle Boey

Adviseur communicatie

Lana Denisse

Projectmanager

Published with Prezly