Netedijk terug open voor fietsers

Dinsdag 5 november 2013 — Het is inmiddels bijna twee weken geleden dat er ter hoogte van de bibliotheek van Duffel een breuk ontstond in de afvalwaterleiding. Met man en macht werd toen een noodconstructie gebouwd om het afvalwater naar het waterzuiveringsstation te kunnen blijven doorvoeren. Doordat deze noodleiding bovengronds over de brug loopt, verspert ze de toegang tot de Netedijken voor fietsers en voetgangers. Van zodra de crisis bezworen was, zijn Aquafin en de gemeente Duffel meteen op zoek gegaan naar een degelijke oplossing.

“Die oplossing is nu gevonden” weet Staf Aerts, schepen van Openbare Werken. ”Er werd bewust niet gekozen voor een trap of een bruggetje over de buis. Met de winter voor de deur kan dat gevaarlijk glad worden. Aquafin vervangt vandaag een stuk van de stalen leiding door een flexibel gedeelte dat ingegraven wordt. Op die manier kunnen de fietsers vanaf morgen terug gewoon doorfietsen. Deze oplossing wordt wel enkel toegepast op de Netedijk aan de kant van Duffel Oost, aangezien het daar het meest noodzakelijk is.”

Ondertussen ziet het er ook naar uit dat de werf ter hoogte van de bibliotheek snel terug zal starten. Deze ligt al enkele maanden stil door het faillissement van de aannemer. Aquafin heeft nu een aannemer gevonden die de werf wil verderzetten. Van zodra het akkoord ondertekend is, zullen de werken terug starten. Aquafin vermoed dat, rekening houdend met het winterweer, de werken tegen januari/februari voltooid kunnen zijn.