Meensesteenweg tijdelijk onderbroken

Woensdag 1 juni 2016 — Al sinds eind 2015 is Aquafin in de weer met rioleringswerken in de omgeving van de Wevelgemsevoetweg. Met dit project wil Aquafin het afvalwater  van ongeveer 800 inwoners uit Wevelgem en Kortrijk, dat nu nog ongezuiverd in de beken en grachten belandt, aansluiten op het waterzuiveringsnetwerk. Binnenkort starten in het kader van dit rioleringsproject ook de werkzaamheden in de Meensestenweg (N8).

Steven Devoldere, projectmanager van Aquafin, schetst wat de gevolgen zullen zijn voor het verkeer: “Vanaf maandag 6 juni 2016 zal de weg volledig afgesloten worden tussen de R8 en de Meensesteenweg nr 400, over een lengte van ongeveer 100m.  Doorgaand verkeer zal dus moeten omrijden, hetzij via de A19 in het noorden, of via de E17 in het zuiden. Langs beide zijden kan men de E403 bereiken, waar je via afrit 5 Wevelgem terug op de Meensesteenweg terecht komt. Dit betekent dat de handelaars langs de gewestweg steeds bereikbaar blijven. Ook in de omgekeerde richting kan het doorgaand verkeer via de E403 rijden. Omwille van de zeer korte oprit Wevelgem op de E403 richting Brugge, zal hier de rechterrijstrook voorbehouden worden als oprijstrook. Het verkeer op de E403 zal hiervoor net voor de oprit Wevelgem op 2 rijstroken gebracht worden.”

Ook wie met de fiets of met de bus reist, zal iets meer tijd moeten voorzien. Steven Devoldere: “Om veiligheidsredenen moeten ook de fietsers een tweetal kilometer omrijden. Hiervoor zal de nodige signalisatie voorzien worden. De bussen van De Lijn volgen grotendeels de omleiding voor het gemotoriseerd verkeer en zullen slechts twee haltes niet meer kunnen bedienen, met name Eldorado en Hirondelle op de Lijn 40, Kortrijk – Menen.”

Voor de uitvoering van deze fase rekenen de opdrachtgevers op 20 werkdagen. Steven Devoldere: “In het beste geval zijn we dus begin juli klaar, maar we mikken voor de zekerheid op het bouwverlof om de weg terug vrij te geven voor alle verkeer.”

 

Steven Devoldere projectmanager at Aquafin