Kruispunt Wellingstraat – Charles Lebonstraat – Zevengemede onderbroken vanaf 2 maart

Destelbergen

Vrijdag 27 februari 2015 — Van maandag 2 maart 2015 tot na de paasvakantie wordt het Kruispunt Wellingstraat – Charles Lebonstraat – Zevengemede volledig onderbroken in het kader van de collectorwerken die Aquafin er samen met TMVW en gemeente Destelbergen uitvoert.

Autoverkeer kan omrijden langs de Heusdenbaan (via Heusden-centrum) of via Kwatrecht-Wetteren. Fietsers kunnen te voet door de werfzone via het voetpad, maar dienen wel rekening te houden met enkele obstakels hier en daar. De aannemer zal echter  in de mate van het mogelijke de voetpaden vrij houden. Voetgangers en fietsers kunnen ook via de Kruisdreef en het jaagpad naast de Schelde Melle bereiken.

Het afsluiten van het kruispunt is nodig in het kader van de collectorwerken die gefaseerd worden uitgevoerd om de woningen maximaal bereikbaar te houden.

De collectorwerken werden gestart in augustus 2013 en zullen in totaal ongeveer 2 jaar duren. De volledige investeringskost bedraagt maar liefst 6,5 miljoen euro. Aquafin neemt daarvan het grootste deel voor zijn rekening en investeert bijna 4 miljoen in de verzameling en het transport van afvalwater. Met dit project zal het rioolwater van bijna 800 inwoners aangesloten worden op het waterzuiveringsnetwerk. Vandaag belandt dit via de grachten nog ongezuiverd in de Schelde. Ook TMVW investeert fors met een bijdrage van meer dan 2 miljoen euro voor de aanleg van riolen. Het gemeentebestuur tenslotte heeft bijna 700.000 euro veil om de wegenis opnieuw aan te leggen met een wegprofiel dat aangepast is aan de functie van de Wellingstraat, namelijk die van een veilige, landelijke weg met de nodige aandacht voor fietsers.