Kruispunt Baarledorpstraat/Kloosterstraat vanaf maandag afgesloten

Donderdag 10 maart 2016 — De werken die Aquafin uitvoert ter hoogte van de Baarledorpstraat en de Kloosterstraat in Baarle, verlopen niet van een leien dakje. De slechte weersomstandigheden hebben de planning in de war gestuurd en de bestaande ondergrondse leidingen blijken in veel slechtere staat te zijn dan vooraf ingeschat. Om de veiligheid van de weggebruikers te kunnen garanderen, hebben de projectpartners beslist om het kruispunt Baarledorpstraat/Kloosterstraat volledig af te sluiten voor alle verkeer vanaf maandag 14 maart tot half mei 2016.

Mobiliteit

“Voetgangers en fietsers zullen wel nog het kruispunt kunnen oversteken. Het doorgaand gemotoriseerd verkeer kan omrijden via het op- en afritten complex 12 op de E40 te Nevele” licht Marc Van Kerckhoven, projectmanager van Aquafin, toe.

Vanuit Deinze richting Gent

Wie van Deinze richting Gent wil via de N466, volgt dus best de N437 richting Nevele, om daar de E40 richting Gent te nemen. Via afrit 13 kom je dan terug op de N466 richting Gent.

Vanuit Gent richting Deinze

Het omgekeerde traject geldt voor wie van Gent richting Deinze wil rijden: via oprit 13 kan je de E40 op richting Oostende en via afrit 12 vervolgens de N437 volgen richting Nevele. Aan de rotonde in Sint-Martens–Leerne kan je dan rechtsaf de N466 op richting Deinze.”

 

Het vroegtijdig afsluiten van het kruispunt heeft volgens Van Kerckhoven ook een voordeel: “Nu kunnen we ineens alle leidingen op het kruispunt vervangen. Dit was normaal gepland in een latere fase. Als het weer ons niet te veel parten speelt, hopen we tegen half mei het kruispunt terug te kunnen openstellen voor het verkeer.”