Grote werken in Waregem voor zuiverder Hollebeek

Woensdag 2 april 2014 — Op maandag 5 mei starten de grootschalige rioleringswerken in de wijk achter de hippodroom in Waregem. Aquafin en het stadsbestuur zullen er in 12 straten een gescheiden riolering aanleggen. Dankzij deze werken zal het afvalwater van 720 inwoners bijkomend aangesloten worden op het waterzuiveringsnetwerk. Goed nieuws dus voor de Hollebeek, waar vandaag nog al dat afvalwater ongezuiverd in belandt. Gezien de omvang van het project, zal de aannemer in verschillende fasen werken. Ook de bewoners ontvangen de voor hen relevante info gefaseerd op verschillende infoavonden. De eerste infoavond voor de omwonenden van fasen 1, 2, 3 en 4 vindt nu woensdag 2 april plaats.

“In fase 1 werken we in de Hippodroomstraat en Ganzendries-zuid” weet Joke Van den Broecke, projectmanager van Aquafin. “Deze fase zal tot het einde van de zomervakantie duren. In september kan de aannemer starten met de volgende fase, met name in Langveld, de Nokerseweg op de hoek Hippodroomstraat en Hazewindstraat, en de Galgestraat tussen de Ganzendries en Konijneveld. Ook voor deze fase rekenen we op een uitvoeringstermijn van enkele maanden. We hopen tegen december fase 3 te kunnen aanvatten die zich concentreert in de Bessemstraat tussen Langveld en de Brouwerijstraat, de Hazewindstraat en de Driesstraat tussen de Bessemstraat en de Ganzendries. Als die werken volgens schema verlopen, kunnen we in april 2015 starten met fase 4, bestaande uit de Brouwerijstraat tussen de Galgestraat en Driebek, de Bessemstraat tussen de Heidestraat en de Driesstraat, en tot slot ook Ganzendries-Noord.”

Tot daar het ‘eerste deel’ van de werken. Als deze fasen achter de rug zijn, volgt een tweede infoavond voor het vervolg van de werken. De infoavond voor fasen 1, 2, 3 en 4 zal doorgaan op woensdag 2 april 2014 om 19u00 in de raadzaal van het stadhuis, gemeenteplein 2 te Waregem. Uiteraard is ook de pers van harte welkom om deze infoavond bij te wonen.