Gooik maakt zich klaar voor zuivere Letterbeek

Dinsdag 11 februari 2014 — Binnen enkele jaren start Aquafin met de bouw van een gloednieuwe waterzuiveringsinstallatie langs de Letterbeek in Gooik. Daar zal bij de opstart het afvalwater van 3.500 inwoners gezuiverd worden. Daarom is Aquafin nu al bezig met de aanleg van de nodige collectoren. De werken in de Strijlandstraat, Hoezenbroekstraat en Lenniksestraat zijn vorig jaar afgerond. Intussen is aannemer Heijmans gestart met het volgende project, dat zich grotendeels situeert in de velden tussen het centrum van Gooik en de Lettrebeekstraat, waar de toekomstige zuiveringsinstallatie zal komen.

Toch zal er ook in enkele straten worden gewerkt. Marianne Verhaert, projectmanager van Aquafin, geeft meer uitleg: “We voorzien de aanleg van een nieuwe afvalwatercollector in delen van de Uidekrijstraat, Bronnenweg, Gooikeveldstraat, Koekoekstraat, Terlostraat, Hoezebroekstraat, Dorpsstraat, Letterbeekstraat  en Houteman. Tegelijk zal rioolbeheerder Infrax een gescheiden riolering aanleggen in de Zijpstraat, Dorpstraat, Eeckelstraat en de Paddenbroekstraat. Om de woningen maximaal bereikbaar te houden, zal onze aannemer in verschillende fasen werken. De eerste fase is eigenlijk al gestart, maar omvat grotendeels het klaarmaken van de werf. Intussen bereiden ook de verschillende nutsbedrijven de komst van de rioleringswerken voor door hier en daar leidingen te verplaatsen.”

Op dinsdag 11 februari 2014 organiseren de projectpartners een infoavond voor de omwonenden, waar ze meer informatie krijgen over de verdere fasering. Deze zal doorgaan om 19.30 uur in de schuur van GC De Cam, Dorpsstraat 67 te Gooik.