Feestelijke opening Magdalena Vermeeschlaan

Donderdag 3 april 2014 — Op vrijdag 4 april nodigen Aquafin en het gemeentebestuur van Hove de omwonenden van de Magdalena Vermeeschlaan uit op de officiële opening van de weg. Hiermee wordt een periode afgesloten waarin het geduld van de Hovenaars meer dan eens op de proef is gesteld. Ma ar het resultaat mag er zijn!

Door de aanleg van een gescheiden riolering, mag er vandaag geen regenwater meer in de afvalwaterleiding terecht komen. Daarom heeft Aquafin een aparte opvang voor het regenwater voorzien. De keuze is daarbij gevallen op open grachten en wadi’s in het midden van de rijbaan. Een controversiële keuze, zo bleek. “Veel bewoners maakten zich zorgen over de veiligheid”, verduidelijkt Min Huet, projectmanager van Aquafin. “Daarom heeft de gemeente langs de grachten “varkensruggen” voorzien, kleine betonnen drempels die de wagens moeten verhinderen in de gracht te rijden. Nu de straat af is, horen we gelukkig toch positieve commentaren.”

De grachten en wadi’s waren niet het enige struikelblok. In september 2013 ging aannemer Huijbrechts failliet. Hierdoor lag de werf noodgedwongen enkele weken stil. Min Huet: “ We zijn zo snel mogelijk op zoek gegaan naar een aannemer die de half afgewerkte werf wou overnemen. Die hebben we nog relatief snel gevonden. De nieuwe aannemer DCA heeft de resterende werken in recordtempo uitgevoerd, waardoor we nu de straat feestelijk kunnen inhuldigen.”

Hoewel het project niet van een leien dakje liep, is de communicatie met de buurt altijd vlot verlopen. Min Huet: “We willen dan ook van de gelegenheid gebruik maken om bewonersafgevaardigde Katia Devriendt in de bloemetjes te zetten. Haar rol in de goede verstandhouding met de buurt is van onschatbare waarde geweest. Zij was zowel voor ons als voor de bewoners de spreekbuis en heeft zich tot het uiterste ingezet om alle partijen tevreden te houden. Daarom: bedankt Katia!”

De feestelijke inhuldiging vindt plaats op vrijdag 4 april 2014 van 17.30 tot 19.00 uur ter hoogte van het kruispunt van de Magdalena Vermeeschlaan met Wanninckhove. Uiteraard is ook de pers van harte welkom.