Bouw rioolwaterzuiveringsinstallatie start in augustus

Donderdag 2 juni 2016 — In augustus 2016 start Aquafin met de bouw van een rioolwaterzuiveringsinstallatie in de Letterbeekstraat in Gooik. Deze installatie zal het vuile water van 4.500 inwoners uit Gooik zuiveren.

“Een Belg verbruikt gemiddeld 125 liter water per dag. Dat betekent dat de Molenbeek in de toekomst gespaard zal blijven van bijna 562.500 liter rioolwater per dag”, zegt Lieven De Schrijver, projectmanager van Aquafin. De waterkwaliteit van de beek zal dus aanzienlijk verbeteren.

Na het bouwverlof start aannemer DCA uit Beerse met de werken. Tussen de installatie en de weg wordt een brede groene zone aangelegd. “De hinder die de bouw van deze installatie met zich mee zal brengen, beperkt zich tot het aan- en afrijden van vrachtwagens voor levering van materiaal of afvoer van gronden”, besluit Lieven De Schrijver.

Meer informatie over dit project kan u terugvinden op de website www.aquafin.be. Het contactcenter is op weekdagen telefonisch bereikbaar tussen 8u en 19u of via contact@aquafin.be. Bij noodgevallen kan u buiten de werkuren en in het weekend terecht op het gratis noodnummer: 0800 16 603.

Vincent Nuytemans Aquafin