Bieststraat in Bierbeek klaar voor zuiver water

Vrijdag 15 februari 2013 — Volgende week maandag starten Aquafin en het gemeentebestuur van Bierbeek met rioleringswerken in de omgeving Kasteelstraat – Bieststraat. Hiermee zal het afvalwater van ongeveer 140 inwoners aangesloten worden op het waterzuiveringsnetwerk. Vandaag belandt dit nog ongezuiverd in de Leibeek.

Marc Van Kerckhoven, projectmanager van Aquafin, licht de werken toe: “De voorbije weken hebben de verschillende nutsbedrijven hun leidingen waar nodig aangepast of vernieuwd. Maandag kan de eerste fase van de rioleringswerken starten, namelijk in de Kasteelstraat. Vanaf huisnummer 66 werken we richting Bieststraat. Vervolgens starten ook de werken in de Bieststraat richting Kloosterstraat. Daarna volgt het stuk tussen de Kasteelstraat en Biestraat 50 (aan het  pleintje richting Tiensesteenweg). Dit alles betekent wel dat de Kloosterstraat tot het bouwverlof doodlopend zal zijn. We bekijken momenteel nog hoe we het verkeer van en naar de Sint-Pietersschool zo vlot mogelijk kunnen laten verlopen.”

Een nieuwe riolering betekent ook de scheiding van het afval- en regenwater. Marc Van Kerckhoven: “We voorzien twee buizen, een voor het afvalwater en een voor het regenwater. De bewoners hebben de voorbije maanden gratis advies gekregen van een afkoppelingsdeskundige over hoe die scheiding ook op hun terrein het best gerealiseerd wordt. Hoewel de werken op privéterrein in principe ten laste van de eigenaar zijn, heeft het gemeentebestuur van Bierbeek zich geëngageerd om tussen te komen in de kosten.”

Als alles vlot verloopt, zal de eerste fase tegen het bouwverlof voltooid zijn. In dat geval kan in augustus de tweede fase starten, met name de Bieststraat tussen het pleintje en de Varenbergstraat. Tegen december zouden alle werken achter de rug moeten zijn.

Marc Van Kerckhoven projectmanager at Aquafin
Vincent Nuytemans adviseur Communicatie at Aquafin