Bezoek op 6 september 2013 de nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie te Gooik-Oetingen

Woensdag 4 september 2013 — Volg de weg van vuil naar proper water op vrijdag 6 september
 
Na het eerste halfuur van de dag is de kans groot dat je een verfrissende douche hebt genomen,  je tanden gepoetst, het toilet doorgespoeld, …Alledaagse handelingen waar je niet meer bij stilstaat. Maar wat gebeurt er met het vervuilde water? Waar loopt het naartoe?
 
Het Vlaams rioolwaterzuiveringsbedrijf Aquafin bouwde in de Frankrijkstraat in Oetingen een  kleinschalige waterzuiveringsinstallatie waar het afvalwater via een ondergronds leidingennetwerk toekomt en gezuiverd wordt. Momenteel wordt het afvalwater van 830 inwoners uit het grootste deel van het centrum van Oetingen gezuiverd. Na de volledige uitbouw van het rioleringsstelsel zal ook het afvalwater ten zuiden en ten oosten van Oetingen (Vollezelestraat, Schavoliestraat, Viergatenstraat, Bontestraat, Hollandstraat, Goteringenstraat) gezuiverd worden. De installatie is voorzien om het afvalwater van 1208 inwoners te zuiveren.

Benieuwd hoe vuil water weer proper wordt? Ga dan op 6 september een kijkje nemen op de zuiveringsinstallatie in de Frankrijkstraat. Er zijn rondleidingen voorzien om 17.00 uur, 17.30 uur, 18.00 uur, 18.30 uur, 19.00 uur en 19.30 uur. Nadien krijg je een drankje aangeboden.

Burgemeester van Gooik, Michel Doomst en Dirk De Waele, directeur Infrastructuur van Aquafin NV geven om 17 uur een korte verwelkoming.

Graag inschrijven ten laatste  op 5 september (met vermelding van uur van voorkeur) via filip.mignon@gooik.be of op het nummer 02 532 41 56.

Katty Plevoets Aquafin NV