Bezoek op 27 juni 2013 de nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie te Sint-Lievens-Houtem - Bavegem

Maandag 17 juni 2013 — Volg de weg van vuil naar proper water
Na het eerste halfuur van de dag is de kans groot dat je een verfrissende douche hebt genomen,  je tanden gepoetst, het toilet doorgespoeld, …Alledaagse handelingen waar je niet meer bij stilstaat. Maar wat gebeurt er met het vervuilde water? Waar loopt het naartoe?
 
Het Vlaams rioolwaterzuiveringsbedrijf Aquafin bouwde in de Kerkkouterstraat in Bavegem een waterzuiveringsinstallatie waar het afvalwater via een ondergronds leidingennetwerk toekomt en gezuiverd wordt. Momenteel wordt het afvalwater van 7000 inwoners uit Sint-Lievens-Houtem en deelgemeenten Vlierzele, Letterhoutem en Bavegem gezuiverd. Na de  volledige uitbouw van het rioleringsstelsel zal ook het afvalwater van Oombergen (Zottegem), deel van Balegem (Oosterzele) en resterende delen van bovenvermelde (deel)gemeentes gezuiverd worden. De installatie is voorzien om het afvalwater van 9000 inwoners te zuiveren.

Benieuwd hoe vuil water weer proper wordt? Ga dan op 27 juni een kijkje nemen op de zuiveringsinstallatie in de Kerkkouterstraat. Er zijn rondleidingen voorzien om 17.00 uur, 17.30 uur, 18.00 uur, 18.30 uur, 19.00 uur en 19.30 uur. Nadien krijg je een drankje aangeboden.

Burgemeester van Sint-Lievens-Houtem,  Lieven Latoir  en Dirk De Waele, directeur Infrastructuur van Aquafin NV geven om 17 uur een korte verwelkoming.

Graag inschrijven ten laatste  op 24 juni (met vermelding van uur van voorkeur) via gemeente@sint-lievens-houtem.be  of op het nummer 053 60 72 20.