Bezoek op 20 juni 2013 de nieuwe kleinschalige rioolwaterzuiveringsinstallatie te Gistel-Moere

Maandag 17 juni 2013 — Volg de weg van vuil naar proper water
Na het eerste halfuur van de dag is de kans groot dat je een verfrissende douche hebt genomen,  je tanden gepoetst, het toilet doorgespoeld, …Alledaagse handelingen waar je niet meer bij stilstaat. Maar wat gebeurt er met het vervuilde water? Waar loopt het naartoe?
 
Het Vlaams rioolwaterzuiveringsbedrijf Aquafin bouwde in de Provincieweg in Moere een  kleinschalige waterzuiveringsinstallatie waar het afvalwater via een ondergronds leidingennetwerk toekomt en gezuiverd wordt. Momenteel wordt het afvalwater van 692 inwoners uit  afkomstig van het centrum van Moere en een gedeelte van de Provincieweg gezuiverd.

Met de tweede fase erbij (de rest van de Provincieweg tot aan de waterzuiveringsinstallatie) zal het afvalwater van 960 inwoners gezuiverd worden.

In laatste fase worden ook de kleine clusters aangesloten en dat brengt het totaal op 1180 inwoners wiens afvalwater door deze installatie zal gezuiverd worden.

Benieuwd hoe vuil water weer proper wordt? Ga dan op 20 juni een kijkje nemen op de zuiveringsinstallatie in de Provincieweg. Er zijn rondleidingen voorzien om 17.00 uur, 17.30 uur, 18.00 uur, 18.30 uur, 19.00 uur en 19.30 uur. Nadien krijg je een drankje aangeboden.

Burgemeester van Gistel, Bart Halewyck en Erik Poppe, directeur Asset Management van Aquafin NV geven om 17 uur  een korte verwelkoming.

Graag inschrijven ten laatste  op 17 juni (met vermelding van uur van voorkeur) via milieudienst@gistel.be  of op het nummer 059 27 02 20.