Bezoek op 12 september de nieuwe rioolwaterzuivering in Langemark-Poelkapelle

Maandag 9 september 2013 — Na het eerste halfuur van de dag is de kans groot dat je een verfrissende douche hebt genomen,  je tanden gepoetst, het toilet doorgespoeld, …Alledaagse handelingen waar je niet meer bij stilstaat. Maar wat gebeurt er met het vervuilde water? Waar loopt het naartoe?
 
Het Vlaams rioolwaterzuiveringsbedrijf Aquafin bouwde in de Melkerijstraat een nieuwe waterzuiveringsinstallatie waar het afvalwater via een ondergronds leidingennetwerk toekomt en gezuiverd wordt. Deze installatie zuivert het huishoudelijk afvalwater van 6250 inwoners van Langemark en Poelkapelle. Alleen omvat dit niet de ganse gemeente aangezien deelgemeente Bikschote een eigen zuiveringsinstallatie zal krijgen.
 
Benieuwd hoe vuil water weer proper wordt? Ga dan op 12 september een kijkje nemen op de zuiveringsinstallatie in de Melkerijstraat. Er zijn rondleidingen voorzien om 17.00 uur, 17.30 uur,  18.00 uur, 18.30 uur, 19.00 uur en 19.30 uur. Nadien krijg je een drankje aangeboden.
 
Burgemeester van Langemark-Poelkapelle, Alain Wyffels en Dirk De Waele, directeur Infrastructuur van Aquafin NV geven om 17 uur een korte verwelkoming.
 
Graag inschrijven ten laatste  op 9 september (met vermelding van uur van voorkeur) via milieu@langemark-poelkapelle.be  of op het nummer 057 49 09 30.