Begin oktober starten rioleringswerken in Tervuursesteenweg

Vrijdag 26 augustus 2016 — Begin oktober start Aquafin in samenwerking met Infrax, de gemeente Steenokkerzeel en Wegen en Verkeer met rioleringswerken in Tervuursesteenweg en Houtemsesteenweg. Met dit project wil Aquafin het afvalwater van Boekt dat nu nog in de Barebeek belandt, aansluiten op de rioolwaterzuiveringsinstallatie in de Brembosstraat. Het gaat om het afvalwater van meer dan 330 inwoners dat bijkomend zal worden opgevangen en gezuiverd 

“Er zal een gescheiden stelsel aangelegd worden dat het regenwater en afvalwater gescheiden afvoert”, vertelt Wim Berghmans, projectmanager bij Aquafin. “De riool voor het afvalwater zal aansluiten op het nieuwe pompstation. Van hier wordt het afvalwater via een persleiding opgepompt tot aan de waterzuiveringsinstallatie in de Houtemsesteenweg. Het regenwater zal rechtstreeks naar de Barebeek worden afgevoerd. Na uitvoering van de werken moeten alle woningen het afvalwater aansluiten op de riool die naar de zuiveringsinstallatie gaat, het regenwater op de riool die naar de waterloop gaat.”

De gemeente Steenokkerzeel zorgt voor de aanleg van nieuwe fietspaden en groenstrook langs het tracé van de werken.

De werken starten op maandag 3 oktober en zullen ongeveer 12 maanden duren. Meer info over de timing en fasering krijgt u tijdens de infoavond. Deze gaat door op dinsdag 30 augustus om 19u in de zaal op de eerste verdieping van het cultureel centrum De Camme, Tervuursesteenweg 173 in Steenokkerzeel (Perk). 

Vincent Nuytemans Aquafin