Aquafinner wint award voor paper rond verwijdering van micropolluenten

Het congres ‘Frontiers International Conference on Wastewater Treatment’ in Palermo beloonde de vijf beste papers met een award

Dinsdag 13 juni 2017 — Aquafin is nauw betrokken bij nationaal en internationaal onderzoek binnen de watersector.  Zo werken we op een hoog niveau mee aan onderzoek naar verontreiniging door micropolluenten. Dat zijn kleine, onzichtbare deeltjes die in het afvalwater terecht komen zoals bijvoorbeeld restanten van medicijnen en pesticiden en die niet door het klassieke zuiveringsproces verwijderd worden. De onderzoekslijn naar verontreiniging door micropolluenten werd binnen Aquafin opgestart in 2007 via het EU-project Neptune.

Alessio Fenu, studieverantwoordelijke onderzoek bij Aquafin nam onlangs deel aan het congres ‘Frontiers International Conference on Wastewater Treatment’ in Palermo en won er de award voor beste paper. Dit congres was gericht op een multidisciplinaire samenwerking voor rioolwaterzuiveringsprocessen en procesmodellering en werd gesteund door IWA, de International Water Association. Alessio’s paper over het verwijderen van micropolluenten in rioolwaterzuiveringsinstallaties werd als één van de 5 winnaars gekozen uit een totaal van 280 inzendingen.