Aquafin steunt wereldwaterdag@school

Donderdag 20 maart 2014 — Sinds 1993 roept de VN de lidstaten op om op Wereldwaterdag de mondiale waterproblematiek bij een breed publiek kenbaar te maken. Op 21 maart wordt in Lier een Walk for Water georganiseerd door MOS, PROTOS, GoodPlanet, Kleur Bekennen de stad Lier en Provincie Antwerpen. 300 leerlingen uit het basisonderwijs uit Lier zullen wandelen om aandacht te vragen voor de miljoenen mensen die dagelijks gemiddeld 6 kilometer stappen om water te halen voor hun basisvoorzieningen. Tijdens de Walk for Water worden politici aangesproken om hun beloftes na te komen om iedereen waar ook ter wereld te voorzien van zuiver drinkwater en een veilige sanitatie.

Aquafin verleent met plezier zijn steun aan Wereldwaterdag@school en stelt de waterzuiveringsinstallatie in Lier als vertrekpunt van de wandeling ter beschikking. Aan de hand van kleurrijk materiaal krijgen de kinderen hier uitleg over het belang van gesaneerd afvalwater en duurzaam water(her)gebruik. De basisscholen beginnen van hieruit om 10u30 aan hun walk for water. De leerlingen dragen elk een liter kraantjeswater mee en wandelen samen met 4 ezels, de waterdragers,  en onder begeleiding van fanfare Dynamo naar de Grote Markt. Om 12 uur komen de leerlingen aan en openen ze samen met 100 leerlingen uit de secundaire school een levend waterkunstwerk, gemaakt door leerlingen uit Sint Aloysiusinstituut en de kunstacademie uit Lier. Om 12u50 wordt het moment afgerond met een waterboodschap, omdat we op deze dag lawaai willen maken voor water.

Deelnemende scholen: Sint Gummarus, Het Spoor, Het Molentje, Dr Jozef Weynsschool (Beersel), Heilig Hart school (Koningshooikt), Sint Aloysiusinstituut en BUSO De Regenboog (secundaire school).

Samenkomst basisscholen (en mogelijkheid voor beeldmateriaal): 10u aan waterzuiveringsinstallatie van Aquafin, Waversesteenweg 196, 2500 Lier. Parkeermogelijkheid is voorzien voor pers.