Aquafin start half mei met rioleringswerken in Merksplas

Vrijdag 24 april 2015 — Vanaf half mei start Aquafin met een nieuw rioleringsproject in Merksplas. Dankzij deze werken zal het afvalwater van de inwoners uit de Hoevestraat en Opstal binnenkort getransporteerd worden naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Merksplas. Dit vuile water komt nu nog ongezuiverd terecht in de bestaande grachten. De werken zullen in totaal ongeveer 12 maanden duren. Ze worden gefaseerd uitgevoerd om de woningen maximaal bereikbaar te houden.

 

 “In Opstal en de Hoevestraat wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd”, vertelt Rik Debusschere, projectmanager van Aquafin. “Er komt een leiding voor het afvalwater en de bestaande grachten worden gebruikt voor de afvoer van het regenwater. De rioleringswerken zullen half mei starten ter hoogte van het kruispunt Werfstraat/Hoevestraat. Vervolgens zal de aannemer de riolering verder aanleggen in de Hoevestraat richting Koekhoven. Tegelijkertijd zullen de nutsmaatschappijen (Pidpa en Eandis) hun net vernieuwen vanaf het kruispunt Opstal/Hoevestraat en zo richting de rioleringswerken vorderen.”

 

Op maandag 27 april 2015 organiseren Aquafin en de gemeente Merksplas een infoavond waarop de werken in detail worden toegelicht. De buurtbewoners en de pers zijn welkom op deze infoavond om 20.00 uur in het Gemeenschapscentrum, Markt 1 in Merksplas.

Veerle Boey Adviseur communicatie