Aquafin sluit het afvalwater van Sint-Kruis-Winkel aan op het rioleringsnet

Woensdag 15 mei 2013 — In Sint-Kruis-Winkel staan grote werkzaamheden op de agenda. Vanaf de tweede helft van 2014 start Aquafin in samenwerking met TMVW en de Stad Gent met de eerste fase, een rioleringsproject in Sint-Kruis-Winkel. Daardoor zal het afvalwater van ongeveer 1200 inwoners uit Sint-Kruis-Winkel aangesloten worden op het rioleringsnet. Dat water belandt momenteel nog rechtstreeks in de grachten. De uitvoering van dit project zal 1,5 à 2 jaar duren. De tweede en derde fase van de werkzaamheden zullen nog enkele jaren op zich laten wachten.

“Het Vlaamse Gewest heeft het technisch plan van het project reeds goedgekeurd, zodat er nu een detailontwerp wordt gemaakt”, zegt Joke Van den Broecke, projectmanager bij Aquafin. “We zullen vanaf de woning in de Albert De Smetstraat 16 een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen langs de Kattenhoekstraat, Sint-Kruis-Winkeldorp en Winkelwarande. TMVW zal gelijktijdig een gescheiden stelsel aanleggen in de Jozefienenstraat en Kapelledreef. Dit betekent dat we het afvalwater in bovenstaande straten gescheiden van het regenwater zullen opvangen. Het afvalwater zal uiteindelijk terechtkomen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Moerbeke. Het regenwater zal afgevoerd worden naar het Hoofdgeleed. We voorzien in de riolering ook op twee plaatsen een pompstation om het afvalwater tot in de waterzuiveringsinstallatie te krijgen. De Stad Gent zal bovendien van de gelegenheid gebruik maken om nieuwe nutsleidingen aan te leggen en overbodige leidingen te verwijderen.”

Op donderdag 16 mei om 19 uur zal Aquafin het rioleringsproject verder toelichten. De bewoners worden die avond uitgenodigd voor een informatieavond in de polyvalente zaal van het Salzburghof, Sint-Kruis-Winkeldorp 20, 9042 Gent.