Aquafin roept bedrijven industrieterrein Izegem rond de tafel

Dinsdag 5 maart 2013 — Begin volgend jaar start Aquafin met ingrijpende rioleringswerken in het industriepark in Izegem. In oktober 2012 kregen de bewoners en bedrijven al een eerste blik op het ontwerp. Ondertussen werd het ontwerp verder gedetailleerd en is de fasering van de geplande werken gekend. Daarom nodigen Aquafin en de stad Izegem de vertegenwoordigers van de bedrijven uit om opnieuw rond de tafel te zitten en te bekijken in welke mate de vooropgestelde fasering voldoet aan de behoeften.

Joke Van den Broecke, projectmanager van Aquafin, is zich bewust van de impact van de geplande rioleringswerken. “In een industriegebied van deze omvang zijn goede afspraken met de bedrijven van cruciaal belang om de werken vlot te laten verlopen. Daarom toetsen we het ontwerp van de fasering nu reeds af bij de betrokken firma’s. Bovendien voorzien we tijdens de uitvoering een hoop extra maatregelen om de bereikbaarheid te maximaliseren. Zo zal onze aannemer bijvoorbeeld verplicht worden om de open sleuf, het gat in de grond waarin de riolering wordt aangelegd, elke avond volledig terug dicht te gooien.”

Met de geplande werken zal Aquafin een einde maken aan de dagelijkse lozing van ongeveer 350.000 liter afvalwater in het Kanaal van Roeselare naar de Leie. Er komt een gescheiden riolering, met een aparte afvoer voor het regenwater. Joke Van den Broecke: “We vragen aan alle bedrijven en bewoners langs het tracé om hun regenwater zo veel mogelijk te hergebruiken of lokaal te laten infiltreren in de bodem. Als dat niet lukt, kunnen ze aansluiten op het regenwaterstelsel in de straat.”