Aquafin gaat rioleringswerken uitvoeren in Lierde

Dinsdag 15 september 2015 — Maandag 21 september start Aquafin in samenwerking met Farys met rioleringswerken in de gemeente Lierde. Met deze werken wil Aquafin het afvalwater van ongeveer 270 inwoners uit Deftinge dat nu nog rechtstreeks in de Broekbeek belandt, aansluiten op het rioleringsnet.

Gertjan Winten, projectmanager bij Aquafin licht de werken toe: “We gaan een gescheiden stelsel aanleggen in de Muizenholstraat en Geraardsbergsestraat. Een gescheiden stelsel betekent dat het afvalwater gescheiden van het regenwater zal worden opgevangen. Het afvalwater wordt afgevoerd naar de zuiveringsinstallatie van Geraardsbergen, het propere regenwater gaat naar de Broekbeek. Daarnaast wordt langs de Geraardsbergsestraat, ter hoogte van de kruising met de Broekbeek, een pompstation gebouwd. Farys zorgt voor de huisaansluitingen."

Op woensdag 16 september 2015 organiseren Aquafin en de projectpartners een infoavond waarop de timing en fasering van de geplande werken verder worden toegelicht. Deze infoavond gaat door om 20.00u in het gemeentehuis, Nieuwsstraat 19 in Lierde.