Aquafin gaat rioleringswerken uitvoeren in Hoegaarden

Vrijdag 9 oktober 2015 — Volgend jaar start Aquafin met rioleringswerken in de gemeente Hoegaarden. Met dit project wil Aquafin het afvalwater van ongeveer 100 inwoners uit Hoksem dat nu nog rechtstreeks in de Kapittelbeek en de Mene belandt, aansluiten op het rioleringsnet.

Peter Gillis, projectmanager bij Aquafin licht de werken toe: “We gaan een gescheiden stelsel aanleggen in de Sint-Jansstraat, Persstraat en een deel van Kapittelberg. Een gescheiden stelsel betekent dat het afvalwater gescheiden van het regenwater zal worden opgevangen. Op het einde van de Sint-Jansstraat wordt er een pompstation gebouwd om het afvalwater te verpompen naar de nog te bouwen rioolwaterzuiveringsinstallatie langs de Kumtichsesteenweg. Het propere regenwater wordt aangesloten op de bestaande grachten en beken. Rioolbeheerder Infrax zal in de Kapittelbergstraat ook een regenwaterleiding aanleggen.”

Momenteel worden de vereiste stedenbouwkundige en andere vergunningen aangevraagd. De werken zelf zullen vermoedelijk half 2016 starten.

Op maandag 12 oktober 2015 organiseren Aquafin en de projectpartners een infoavond waarop de geplande werken verder worden toegelicht. Deze infoavond gaat door om 19.30u in Ontmoetingscentrum Hoksem, Sint-Jansstraat 39A in Hoegaarden.

Peter Gillis Projectmanager
Veerle Boey Adviseur communicatie