Aquafin gaat rioleringswerken uitvoeren in Halle en Beersel

Maandag 19 januari 2015 — Aquafin gaat in samenwerking met Farys/TMVW, gemeente Beersel en stad Halle infrastructuurwerken uitvoeren in Winkelaar, Kesterbeekbos, Krabos, ’s Hertogenbos en Kroondallaan. Met dit project wil Aquafin het afvalwater van ongeveer 200 inwoners dat nu nog ongezuiverd in de Kapittelbeek belandt, aansluiten op het waterzuiveringsnetwerk.

Marleen Verdoodt, projectmanager van Aquafin, licht het project toe: "Aquafin voorziet in de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel in Krabos en Kesterbeekbos en een buffergracht in de Kroondallaan en Winkelaar. Farys/TMVW zorgt voor de aanleg van een riolering voor het afvalwater in een deel van de Kroondallaan en ’s Hertogenbos. Het afvalwater zal hier telkens door middel van een kleine pomp aangesloten worden op de Aquafin collector. De gemeente Beersel en stad Halle maken van de werken gebruik om de wegenis te vernieuwen.”

De werken starten op 16 februari 2015 en zullen ongeveer 12 maanden duren. Ze worden gefaseerd uitgevoerd om de woningen maximaal bereikbaar te houden.

Op woensdag 21 januari organiseren de projectpartners een infoavond voor de omwonenden waar ze meer uitleg krijgen over de geplande werken. Deze zal doorgaan om 19.00 uur in Bezoekerscentrum “De Lambiek”, Gemeenveldstraat 1 in Alsemberg.