Aquafin gaat riolerings- en wegeniswerken uitvoeren in Ninove

Maandag 9 mei 2016 — Riopact – het samenwerkingsverband tussen Aquafin en De Watergroep – gaat samen met de stad Ninove werken uitvoeren in de Pollarestraat en Pollarebaan. In de Pollarestraat wordt de riolering volledig vernieuwd en in de Pollarebaan zullen wegeniswerken uitgevoerd worden. De werken starten waarschijnlijk in het voorjaar van 2017.

Gertjan Winten, projectmanager bij Aquafin ligt de werken toe: “De riolering in de Pollarestraat en de Vooruitgangstraat wordt volledig vernieuwd. Er wordt een aparte vuilwater- en regenwaterleiding aangelegd onder de rijweg. Aan het einde van de Kaatsweg sluit de regenwaterleiding aan op de Dender en de vuilwaterriolering op de collector die parallel loopt met de Dender. Ook de volledige wegenis zal worden aangepakt met vernieuwde voetpaden, parkeervakken en plantvakken in de Pollarestraat en Vooruitgangstraat.”

In de Pollarebaan zullen ook werken uitgevoerd worden. “Hier zal er vooral aan de wegenis gewerkt worden zoals de aanleg van fietssuggestiestroken, fietspaden en parkeervakken. Ook zal er achter de huizen een gracht met bijhorende erosiestrook worden aangelegd”, besluit Winten.

Gezien de omvang van het project worden er 2 infoavonden georganiseerd:

Deel Pollarestraat (inwoners Pollarestraat, Vooruitgangstraat, Nijverheidslaan, Kaatsweg):

dinsdag 10 mei 2016 om 19u in CC De Plombom (polyvalente vergaderruimte 1e verdieping), Graanmarkt 12 in Ninove

Deel Pollarebaan: (inwoners Pollarebaan, Leopoldlaan)

woensdag 11 mei 2016 om 19u in Buurthuis Pollare, Hoogstraat 2 - 4 in Ninove