Aquafin en Henk Rijckaert maken oproepfilmpje voor Big Jump 2014

Vlamingen springen voor proper water op 13 juli 2014

Maandag 30 juni 2014 — Op zondag 13 juli om 15 uur zullen opnieuw duizenden Vlamingen in beken en rivieren springen naar aanleiding van de Big Jump (www.bigjump.be). Organisatoren Natuurpunt, GoodPlanet Belgium en Bond Beter Leefmilieu roepen iedereen op om voor proper water op te komen door op 28 verschillende locaties in het water te springen. Vlaams waterzuiveringbedrijf Aquafin is ook dit jaar partner van het initiatief en heeft samen met Big Jump-ambassadeur Henk Rijckaert een filmpje gemaakt om de actie te promoten.

Als Vlaams waterzuiveringbedrijf en partner van de Big Jump zet Aquafin zich in voor de waterkwaliteit in Vlaanderen door 80% van het huishoudelijk water (2 miljard liter per dag !) te zuiveren. Het effect op de Vlaamse waterlopen is duidelijk merkbaar aan de heropleving van verschillende vissoorten en waterdieren. Maar ook wandelaars, fietsers, kanovaarders, vissers ervaren o.a. dankzij de inspanningen van Aquafin een stteds betere waterkwaliteit.

 

Henk ‘Poseidon’ Rijckaert springt mee

Dit jaar is komiek Henk Rijckaert het gezicht van de Big Jump campagne. Als oud-biologieleerkracht is hij er zich bijzonder van bewust hoe belangrijk proper water is voor de natuur. Voor de affiche en het filmpje kruipt hij in de kleren van Poseidon, “God van de Zee en Schepper van de Wateren” en roept hij het publiek op om mee te springen. Zelf zal Henk Rijckaert meespringen aan het Bonapartedok, ter hoogte van het MAS in Antwerpen.

Praktische informatie

Datum: 13 juli, 15 uur
Locatie: 28 springplaatsen over heel Vlaanderen (o.a. Gent, Antwerpen, Mechelen, Berlare, Sint-Truiden, Maaseik, Deinze, Bertem en Roeselare)

Meer informatie: www.bigjump.be

Big Jump 2014

Vincent Nuytemans adviseur Communicatie at Aquafin