Aquafin droogde (bijna) iedereen af op de Big Jump!

Zondag 8 juli 2012 — De Big Jump was ook dit jaar een groot succes. Meer dan 2.200 mensen sprongen vandaag in het water om aandacht te vragen voor zuiver water. Na hun sprong wachtte Aquafin hen op met een gratis handdoek om hen af te drogen en te bedanken voor hun betrokkenheid voor propere waterlopen.

Op 21 locaties verspreid over heel Vlaanderen werd vandaag gesprongen voor zuiver water. De Big Jump wordt jaarlijks georganiseerd door Natuurpunt, BBL en Green vzw en kan al voor het derde jaar op rij rekenen op de steun van Aquafin. Want proper water, dat is waar de bijna 1.000 werknemers van Aquafin elke dag aan werken. Aquafin zuivert elke dag ongeveer 2 miljard liter afvalwater en levert op die manier een substantiële bijdrage tot de verbetering van de waterkwaliteit in onze waterlopen.

Om de spingers te belonen voor hun inzet voor proper water schonk Aquafin hen een gratis handdoek met een illustratie van Jan Boschaert. Dat dit een gegeerd collector's item was, bleek al bij de preregistraties: maar liefst 1.250 jumpers bestelden hun exemplaar online.

De Big Jump zit duidelijk in de lift: in 2011 sprongen ongeveer 1.500 mensen op 15 locaties, dit jaar waren het er dus 2.200 op 21 locaties. Dit jaar waren onder de jumpers veel bekende gezichten. Lieven Scheire en Luc De Vos sprongen traditiegetrouw in Gent. Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege, directeur van Natuurpunt Chris Steenwegen en Goedele Liekens kozen Sint-Laureins als favoriete jumpplaats.

Aquafin en de organisatoren zijn tevreden met de massale belangstelling en hopen het volgend jaar nog beter te doen, met nog zuiverder water in onze beken en rivieren. Er wachten ons namelijk nog heel wat uitdagingen om de beoogde zuiveringsgraad van 98% te halen.

Chris Steenwegen dankt deelnemers BigJump 2012

Joke Schauvliege dankt deelnemers aan de BigJump 2012

Infographic
Joke Schauvliege, Chris Steenwegen, Annick Willems, Goedele Liekens
Logo Aquafin
Logo Big Jump
Jasmin Lauwaert Woordvoerder Big Jump nationaal at Natuurpunt
Sabine Schellens Woordvoerder Aquafin at Aquafin