Aquafin breidt waterzuiveringsnetwerk Sint-Joris-Winge uit

Dinsdag 21 mei 2013 — Enkele jaren geleden nam Aquafin de gloednieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie in Sint-Joris-Winge in gebruik. Hoewel de installatie ontworpen is om het afvalwater van 7.000 inwoners te zuiveren, behandelt Aquafin vandaag slechts een fractie van die hoeveelheid. Om extra afvalwater aan te voeren, zal Aquafin de komende jaren nog een aantal collectorprojecten uitvoeren in de omgeving. Het eerste start op maandag 27 mei en zal vermoedelijk tot juni 2014 duren. Ondertussen werken de ingenieurs verder aan de plannen van de overige collectoren, om binnen enkele jaren de capaciteit van de zuiveringsinstallatie optimaal te kunnen benutten.

“Het project dat nu in de startblokken staat, is het belangrijkste van allemaal” weet projectmanager Wim Cheroutre. “Hiermee zullen we het afvalwater van ongeveer 1.200 inwoners aansluiten op de zuiveringsinstallatie. Daarvoor zullen we rioleringswerken uitvoeren in de Wingerstraat, langs de Leuvensesteenweg tussen de Wingerstraat en Glabbeeksesteenweg, ter hoogte van Winge Golf en in het zijstraatje van de Oude Aarschotsebaan. Het merendeel van de werken speelt zich echter af buiten de openbare weg, waardoor de hinder voor de omgeving en het verkeer eerder beperkt zal blijven. Langs deze nieuwe leiding zal op termijn het afvalwater van 2.800 inwoners naar de zuiveringsinstallatie stromen. Het is dus een belangrijke eerste schakel.”

Op dinsdag 21 mei om 20.00u organiseren de projectpartners een infoavond voor de omwonenden. Daar krijgen ze meer uitleg over de timing, de fasering en de verdere communicatie tijdens de werken. De infoavond zal doorgaan in het gemeenschapscentrum De Maere, Leuvensesteenweg 187 te St-Joris-Winge.

- einde persbericht –