Aquafin breidt waterzuiveringsnetwerk in Voeren verder uit

Maandag 25 april 2016 — Aquafin bereidt momenteel een rioleringsproject voor in ‘s-Gravenvoeren. Met dit project wil Aquafin het afvalwater van ongeveer 800 inwoners bijkomend aansluiten op het rioleringsnet. Momenteel belandt dit afvalwater nog rechtstreeks in de Voer. De gemeente Voeren voorziet tegelijkertijd verschillende aanpassingen aan het wegdek, voornamelijk in het straatbeeld van Onderdorp.

“Aquafin zal vanaf Vitschen een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen tot en met Grijzegraaf”, zegt Peter Gillis, projectmanager bij Aquafin. “Dit betekent dat het afvalwater gescheiden van het regenwater zal worden opvangen. Het afvalwater zal uiteindelijk terecht komen in de toekomstige rioolwaterzuiveringsinstallatie die ter hoogte van Grijzegraaf wordt gebouwd. Het propere regenwater wordt aangesloten op de Voer. De Vlaamse Milieumaatschappij voorziet daarnaast ook aanpassingswerken langs de Voer tussen Vitschen en Drees om het risico op wateroverlast te vermijden.”

Het Vlaamse Gewest heeft het technisch plan voor dit project goedgekeurd. De stedenbouwkundige en andere vergunningen werden aangevraagd. De werken zelf zullen vermoedelijk midden 2017 starten. Meer info over de timing en fasering krijgt u tijdens de infoavond. Deze gaat door op woensdag 27 april 2016 om 19u00 in de Parochiezaal, Pley 16 in ‘s-Gravenvoeren.

Peter Gillis Projectmanager
Veerle Boey Adviseur communicatie