Aquafin breidt waterzuiveringsnetwerk in Tielt-Winge verder uit

Donderdag 27 augustus 2015 — In september start Aquafin met rioleringswerken in de Halensebaan en Glabbeeksesteenweg in Tielt-Winge. Met dit project wil Aquafin het afvalwater van deelgemeente Sint-Joris-Winge dat nu nog in de Wingebeek belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Via dit netwerk zal het uiteindelijk terechtkomen in de bestaande waterzuiveringsinstallatie van Sint-Joris-Winge. Het gaat om het afvalwater van ongeveer 600 inwoners dat bijkomend zal worden opgevangen en gezuiverd.

Wim Cheroutre, projectmanager bij Aquafin licht de werken toe: “Aquafin zal in de Halensebaan en de Glabbeeksesteenweg een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen. Dit wil zeggen dat het afvalwater en het regenwater van de woningen langs het traject voortaan gescheiden wordt afgevoerd. Langs de Glabbeeksesteenweg wordt ter hoogte van de Meenselbaan ook een pompstation gebouwd om het afvalwater van laag naar hoog op te pompen. De wegenis wordt na aanleg van de leidingen en de realisatie van de huisaansluitingen in oorspronkelijke toestand hersteld.”

Begin september starten de voorbereidende werken door de nutsmaatschappijen in de Glabbeeksesteenweg ter hoogte van de Leuvensesteenweg. De rioleringswerken door Aquafin starten half september in de Halensebaan en zullen in totaal ongeveer 12 maanden duren. Ze worden gefaseerd uitgevoerd om de woningen maximaal bereikbaar te houden. Voor het doorgaand verkeer wordt tijdens de rioleringswerken een omleiding voorzien.

Op donderdag 27 augustus 2015 organiseren Aquafin en de projectpartners een infoavond waarop de geplande werken verder worden toegelicht. Deze infoavond gaat door om 19.30 uur in de Sint-Denijszaal, Halderstraat 11 in 3390 Tielt-Winge.

Veerle Boey Adviseur communicatie
Wim Cheroutre Projectmanager