Aquafin breidt waterzuiveringsnetwerk in Tielt-Winge verder uit

Vrijdag 17 april 2015 — Binnenkort start Aquafin samen met de gemeente Tielt-Winge en Infrax met rioleringswerken in verschillende straten in Tielt-Winge. Met dit project wil Aquafin het afvalwater dat nu in de beken en grachten in en rond het centrum van Tielt-Winge belandt, opvangen en aansluiten op het rioleringsnet. Het gaat om het afvalwater van meer dan 500 inwoners dat bijkomend zal worden gezuiverd in de toekomstige rioolwaterzuiveringsinstallatie aan de Rillaarseweg. De gemeente Tielt-Winge grijpt deze gelegenheid aan om de straten waarin nieuwe riolering wordt gelegd, te verfraaien.

 

“Vanaf 27 april starten de nutsmaatschappijen (Infrax, De Watergroep en Proximus) in de Ralisweg met de aanpassing van hun leidingen. Tijdens deze werken blijft doorgaand verkeer mogelijk”, vertelt Vicky Hendrickx, projectmanager van Aquafin. “De eigenlijke rioleringswerken door Aquafin starten vanaf 1 juni. Het project werd opgedeeld in fasen. Na de Ralisweg, zullen de werken door Aquafin zich onder meer situeren in (een deel van) de Rillaarseweg en Sint-Annastraat. Infrax voorziet eigen rioleringswerken in de Walenbosstraat. De rioleringswerken worden telkens voorafgegaan door de werken van de nutsmaatschappijen.”

 

“In de straten wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd”, gaat Vicky Hendrickx verder. “Bij een gescheiden riolering worden het afvalwater en het regenwater afzonderlijk opgevangen. Ook de leidingen van de huizen langs het traject dienen op het nieuwe gescheiden rioleringsstelsel aangesloten te worden.”

 

De gemeente Tielt-Winge maakt van deze gelegenheid gebruik om het wegdek in de Rillaarseweg volledig te vernieuwen en te voorzien van nieuwe fietspaden in rode beton. Ook in de Sint-Annastraat worden een aantal maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren.

 

Op maandag 20 april 2015 organiseren Aquafin en de projectpartners een infoavond waarop de geplande werken verder worden toegelicht. De infoavond gaat door om 19u in zaal ’t Jongensschool, Blerebergstraat 4 in Tielt-Winge.

Veerle Boey Adviseur communicatie