Aquafin breidt waterzuiveringsnetwerk in Heers verder uit

Dinsdag 2 december 2014 — Aquafin start in februari 2015 met riolerings- en wegenwerken in de Wijngaardstraat en een gedeelte van de Nieuwe Steenweg in Heers. De werken zullen wellicht tot juli 2015 duren. Doel van het project is het afvalwater van ongeveer 200 inwoners uit Gutshoven aan te sluiten op het waterzuiveringsnetwerk. Dit vuile water komt nu nog ongezuiverd terecht in de Molenbeek. In december 2014 starten de nutsmaatschappijen Infrax, Belgacom en de Watergroep met aanpassingswerken aan hun bestaande leidingen.

“In de Wijngaardstraat wordt tussen de Nieuwe Steenweg en de Kraanstraat een nieuwe leiding voor het afvalwater aangelegd”, licht Min Huet, projectmanager van Aquafin, toe. “Vroeger werd dit afvalwater via een bestaande afvoer onder de huizen rechtstreeks naar de Molenbeek afgevoerd. Nu zal dit afgevoerd worden naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Hoepertingen. In de Nieuwe Steenweg wordt tussen de Molenbeek en de Wijngaardstraat ook een persleiding aangelegd en een pompstation gebouwd zodat we het afvalwater van Veulen kunnen aansluiten op het bestaande rioleringsnet. Het propere regenwater gaat nog steeds richting Molenbeek.”

Op donderdag 4 december organiseren de projectpartners een infomoment voor de omwonenden waar ze meer info krijgen over de timing en de fasering. Deze zal doorgaan tussen 17.00 en 19.00 uur in de werfkeet in de Bekstraat tegenover huisnummer 45 in Heers (Gutshoven). Uiteraard is ook de pers van harte welkom.