Aquafin bouwt waterzuiveringsnetwerk Ruiselede verder uit

Dinsdag 21 oktober 2014 — Momenteel bereidt Aquafin in samenwerking met de gemeente Ruiselede en Farys de tweede fase van het rioleringsproject in Doomkerke en Klaphulle voor. ‘Met deze werken zal het afvalwater van de inwoners van de Bruggesteenweg en Wingenesteenweg aangesloten worden op het waterzuiveringsnetwerk”, zegt Lisa Vanhaute, projectmanager van Aquafin. Het afvalwater belandt nu nog ongezuiverd in de Wantebeek, Klaphullebeek en Poekebeek.

Op dit moment wordt de eerste fase van het project uitgevoerd in de Bruggestraat en Bruggesteenweg. In een volgende fase zal er verder gewerkt worden richting Doomkerke. Aquafin zal een gescheiden riolering aanleggen in de Bruggesteenweg en Wingenesteenweg tussen Abeelstraat en Brandstraat. Farys zal tegelijk nieuwe rioleringen aanleggen in de Abeelstraat, Groene Sprietstraat, Knokstraat, Klaphullestraat, Meuleslag, Vlaagtweg en Diksmuidse Boterweg. De infoavond waarvoor u wordt uitgenodigd, handelt over deze tweede fase.

“Alle bewoners langs het tracé van de werken dienen het regenwater af te koppelen van de riolering. Een afkoppelingsdeskundige zal de eigenaars adviseren over hoe deze afkoppeling het best gebeurt”, vertelt Lisa Vanhaute. 

De vereiste stedenbouwkundige en andere vergunningen zullen op korte termijn worden aangevraagd. De werken zelf zullen vermoedelijk eerste helft van 2016 starten nadat de eerste fase is afgerond.

Op woensdag 22 oktober 2014 organiseren de projectpartners een infoavond voor de omwonenden. Deze start om 20.00u in Zaal voor Sport en Spel, Tieltstraat in Ruiselede. Uiteraard is ook de pers van harte welkom de infoavond bij te wonen.