Aquafin bereidt rioleringswerken in Lochristi voor

Maandag 2 maart 2015 — Aquafin en de gemeente Lochristi bereiden momenteel rioleringswerken voor in de Koning Albertlaan. “Er zal een gescheiden stelsel aangelegd worden”, vertelt Lisa Vanhaute projectmanager van Aquafin. “Er wordt een nieuwe regenwaterleiding aangelegd voor de opvang en transport van het hemelwater en een pompstation om dit water af te voeren naar de Westlede. De bestaande riolering blijft behouden voor de afvoer van het vuil water naar de zuiveringsinstallatie van Lokeren.”   

De eigenaars van de woningen langs het tracé van de werken dienen het regenwater af te koppelen van het vuilwater en een gescheiden stelsel te voorzien op hun eigendom. “Voor private woningen zal een afkoppelingsdeskundige de eigenaars adviseren over hoe deze afkoppeling het beste gebeurt”, licht Lisa Vanhaute verder toe.

De werken zullen vermoedelijk in het najaar van start gaan. “Het Vlaamse Gewest heeft het technisch plan voor dit project goedgekeurd, dus het detailontwerp is in opmaak”, verduidelijkt Vanhaute. “De vereiste vergunningen werden reeds aangevraagd.”

Aquafin en de betrokken projectpartners zullen de werken verder toelichten op een infoavond die doorgaat dinsdag 3 maart 2015 om 20u in de raadzaal van het gemeentehuis, Dorp-West 52 in Lochristi. Uiteraard is ook de pers van harte welkom op deze infoavond.