Aquafin bereidt rioleringswerken in Lichtervelde voor

Dinsdag 3 maart 2015 — Aquafin bereidt momenteel een rioleringsproject in Lichtervelde voor. “Tussen de bestaande riolering in de Kauwentijnenstraat en de Zwevezelestraat wordt de gemengde riolering vervangen door een gescheiden rioleringsstelsel”, legt Steven Devoldere, projectmanager van Aquafin uit. “De scheiding van regen- en afvalwater wordt op die manier volledig doorgetrokken. Door regen- en afvalwater gescheiden af te voeren, vergroot de efficiëntie van het waterzuiveringsproces. Bovendien zal er minder ongezuiverd afvalwater overstorten in de plaatselijke beken, wat uiteraard een positief effect heeft op het milieu.”

Ook de eigenaars van de woningen langs het tracé van de werken dienen het regenwater af te koppelen van het vuilwater en een gescheiden stelsel te voorzien op hun eigendom. “Voor private woningen zal een afkoppelingsdeskundige van Infrax de eigenaars adviseren over hoe deze afkoppeling het beste gebeurt”, licht Steven Devoldere verder toe.

De werken zullen vermoedelijk in de eerste helft van 2016 starten. “Het Vlaamse Gewest heeft het technisch plan voor dit project goedgekeurd, wat betekent dat het detailontwerp nu in opmaak is”, verduidelijkt Devoldere.

Aquafin en de betrokken projectpartners zullen de werken verder toelichten op een infoavond die doorgaat op dinsdag 3 maart 2015 om 19u30 in de raadzaal van het gemeentehuis, Marktplaats 2 in Lichtervelde. Uiteraard is ook de pers van harte welkom op deze infoavond.

Steven Devoldere projectmanager
Veerle Boey Adviseur communicatie