1.100 mensen zeggen zondag 30 september Chap’eau voor propere waterlopen

1.100 mensen zeggen zondag 30 september Chap’eau voor propere waterlopen

De beken en rivieren worden elke dag schoner. Alle inspanningen die studiebureaus, aannemers, gemeenten, provincies, financiers, de Vlaamse Milieumaatschappij en Aquafin leveren voor proper water werpen hun vruchten af. Daarom zeggen we dit jaar al voor de 5de keer CHAP'EAU of 'hoedje af' voor al al wie zich dagelijks inspant voor propere waterlopen.

Woensdag 26 september 2018 — Zondag 30 september organiseren Aquafin en zijn partners die meewerken aan propere waterlopen voor de vijfde keer Chap’eau! Locatie dit jaar is Lokeren, aan de oevers van de Durme.

“Tijdens Chap’eau willen we de verbetering van de waterkwaliteit in de kijker zetten”, zegt Danny Baeten, directeur Business Development & Innovatie bij Aquafin. “Propere waterlopen is de verdienste van veel partijen: gemeentebesturen, de Vlaamse Milieumaatschappij, de provincie, Natuurpunt en onze technische partners. We nodigen hen en het grote publiek daarom uit om samen met ons van het resultaat van onze inspanningen te genieten. We doen dit al voor het vijfde jaar op rij, telkens op een andere plek in Vlaanderen waar de waterkwaliteit erbovenuit steekt."

Het Prinses Josephine Charlottepark wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot feestsite. Sportievelingen kunnen in de omgeving fietsen, wandelen, mountainbiken, lopen, kajakken of suppen. Op de site staan foodtrucks en is er kinderanimatie: trampoline, sappentrapper, waterballen, grime en ecologisch knutselen. Omdat zuiver water en natuurbeleving centraal staan tijdens dit event, streven de organisatoren ook naar een optimale duurzaamheid. Het afval wordt gesorteerd en gerecycleerd, er worden herbruikbare bekers gebruikt, er is energievriendelijke kinderanimatie en eet- en drankstandjes met streekproducten van lokale leveranciers.

Te filmen/fotograferen:

Benieuwd naar het leven in de Durme? De hele dag door kan je kennismaken met streetfishing en aan de oever je lijn uitgooien. Om 13u probeert Jan Goossens, algemeen directeur van Aquafin, enkele vangsten boven te halen. Ook algemeen directeur van Natuurpunt Chris Steenwegen en administrateur-generaal van de Vlaamse Milieumaatschappij Bernard De Potter zullen aanwezig zijn.

De hele dag door kunnen er ook beelden gemaakt worden van fietsers, wandelaars, watersporters en bezoekers die genieten van sport en ontspanning op en langs de Durme.

Programma

Iedereen is welkom vanaf 10u in het Prinses Josephine Charlottepark. We verwachten maar liefst 1.100 aanwezigen! De voorinschrijvingen zijn ondertussen afgesloten. Maar er zijn nog vrije wandelingen en ook voor de natuurloop, het fietsen en mountainbiken kan je je zondag nog ter plaatste aanmelden. Er is ook een infomarkt van onze partners Natuurpunt, Vlaamse Milieumaatschappij, vzw Durme en Regionaal Landschap Schelde-Durme.

Parkeren doe je langs de Sportlaan of op de parking van de sporthal. Dit is op wandelafstand van het terrein. Volg de pijlen! Het station van Lokeren is amper 5 minuten wandelen. Alle info op www.chap-eau.be.

Chap’eau is een organisatie van Aquafin in samenwerking met stad Lokeren, Natuurpunt, Vlaamse Milieumaatschappij, vzw Durme en Regionaal Landschap Schelde-Durme

Aftermovie Chap'eau 2017